Ружди Љата

Ружди Љата е градоначалник на Општина Дебар. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Ружди Љата е роден на 6 мај 1953 година во Дебар. ОБРАЗОВАНИЕ Основно образование завршил во Дебар, а средното во медресата „Алаудин” во Приштина. Високо…

Фатмир Дехари

Фатмир Дехари, е градоначалник на Општина Кичево од 2013 година. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Фатмир Дехари е роден на 17 септември 1974 година, во Кичево. Женет е и татко на три деца. ОБРАЗОВАНИЕ Основно училиште завршил во село…

#Одговорност е јавната администрација да не се третира како гласачка машина

  Дел од „Бомбите“ го открија тоа што многумина го знаеја: голем дел од администрацијата, што од послушност, што од немај-каде, од пусти страв да не остане „ без парчето леб“, гласа онака како што ќе наложи…

Мрежа 23 реагира на „ракот во судството“ и на кршењето на човековите права

Во делот Слобода на изразување и плурализам во медиумите се дава освет на Привремената комисија за следење на медиумското претставување, односно Ад-хок комисијата. Во извештајот на Мрежа 23 се реагира на неправилен третман на Ромите во…

Груевски вети, но не оствари дека пред судот ќе одговори на сите прашања за „Пуч

Груевски ниту еднаш не се појави во судница за случајот „Пуч“, иако специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева, откако го презеде случајот во декември минатата година постојано бара на рочиштата да присуствува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, како…

#Одговорност е да нема улички на смртта!

http://youtu.be/yaiT5Wb41QU Брзата помош и пожарната не можат да пристапат низ тесните улички во неколку градски населби како скопски Чаир, тетовските и кумановските населби. Жалбите на граѓаните кои се во ризик се…

Пензиите растат, ПИОМ тоне?

Според економистите, ликвидноста на фондот сè повеќе е зависна од буџетски пари, што упатува на алармантна состојба која не може да биде одржлива.

Михаил Цветков

М-р Михаил Цветков е министер за земјоделство, шумарство и водостопанство. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Михаил Цветков е роден на 24 ноември 1954 година, во Кратово. По националност е Македонец. ОБРАЗОВАНИЕ Во 1980 година дипломирал на…

Зоран Јолевски

Зоран Јолевски е министер за одбрана во Владата на Република Македонија и поранешен амбасадор. Неговиот глас се слуша во прислушуваните разговори што ги обелодени СДСМ, во контекст на преговорите со Грција за името под…

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 665

Билјана Беличанец – Алексиќ

Билјана Беличанец - Алексиќ е актуелен градоначалник на општина Кисела Вода. Таа е и театарска, телевизиска и филмска актерка. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Родена е 25 јули 1973 година во Скопје. Сопруга е и мајка на две деца. Ќерка е на…

Никола Попоски

Никола Попоски е заменик на претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Никола Попоски е роден на 24 октомври 1977 во Скопје. По националност е Македонец. Оженет е и татко…

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 665

Фросина Ташевска – Ременски

Фросина Ташевска - Ременски во два наврати е министер за труд и социјална политика, според договорот од Пржино. Првиот мандат во овој контекст тече е од 11.11.2015 година до 18.05.2016 година, кога завршува со нејзина оставка. На…

Диме Спасов

Диме Спасов е поранешен министер за труд и социјална политика во Владата на Република Македонија и актуелен заменик-министер во Министерството за труд и социјална политика. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Диме Спасов е роден на 7 мај 1985…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 653