Никола Тодоров

Никола Тодоров е поранешен министер за образование, актуелен министер за здравство и вицепремиер во Владата на Република Македонија. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Никола Тодоров е роден на 7 јануари 1979 година. Женет е и татко на…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 653

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 665

Коце Трајановски

Коце Трајановски е актуелен градоначалник на Град Скопје ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден е во 1956 година, во Скопје, Република Македонија. Женет е и има ќерка. Спортува играјќи кошарка и фудбал, а претходно и карате. …

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 653

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 665

Илија Димовски

Истакнат пратеник и партиски функционер на ВМРО-ДПМНЕ ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден на 10 август 1980 година во Велес. ОБРАЗОВАНИЕ Дипломиран правник на Правен факултет „Јустинијан Први“- Скопје. Постдипломец на Правен факултет…

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 665

Владимир Пешевски

М-р Владимир Пешевски, заменик претседател на Влада Македонија ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден на 19 јуни 1970 година. Оженет, татко на три деца. ОБРАЗОВАНИЕ Во 1993 год. дипломира на Електротехнички факултет во Скопје, Универзитет…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 653

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 665

Спиро Ристовски

Спиро Ристовски е  заменик-министер за образование на Република Македонија. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден е на 6 јули 1981 година во Скопје. ОБРАЗОВАНИЕ 2005 - Дипломиран правник, Факултетот за правни студии „Јустинијан Први“,…

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 665

Силвана Бонева

Актуелен член на Државната изборна комисија (ДИК) од ВМРО-ДПМНЕ и личност чиј глас се слуша во многу „бомби“ или таа е тема на разговорите во нив. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Родена на 21 август1959 година во Струмица. Мажена, мајка…

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 665

Марјан Ристески

Марјан Ристески, градоначалник на Општина Прилеп ПРИВАТЕН ЖИВОТ Марјан Ристески е роден 20 февруари 1972 година во Прилеп. Сопруг на Фанка и татко на Михаела. Учесник бил во воениот конфликт  во 2001 година е еден од…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 653

Михајло Маневски

Михајло Маневски, министер за правда на Република Македонија од 2006 до 2011 година. Тој е единствениот министер во владите на ВМРО-ДПМНЕ предводени од Никола Груевски кој бил министер и во времето на социјализмот. ПРИВАТЕН…

Софија Лаличиќ

ПРИВАТЕН ЖИВОТ Родена е 1984 година. КАРИЕРА Софија Лаличиќ е судија кривичар во Основен суд Скопје 1. Таа е најмладиот назначен судија во историјата на правосудството на Македонија. Во двете години поминати во…

Лидија Тупанческа – Петровска

КАРИЕРА Лидија Тупанческа - Петровска е избрана за судија во 2013 година. Во моментов е судија за воедначување на судска пракса. Претходно била стручен советник во Основен суд Скопје 1, каде во 2013 година е назначена за…

Филимена Маневска

Филимена Маневска пензионирана судијка и сопруга на Михајло Маневски, поранешен министер за правда во владата на ВМРО-ДПМНЕ КАРИЕРА Маневска е поранешна претседателка на Апелацискиот суд во Скопје. Пензионирана е од оваа позиција на 4…

Лидија Неделкова

Лидија Неделкова, Претседател на Врховен Суд на Република Македонија  ПРИВАТЕН ЖИВОТ Лидија Неделкова е родена 17 февруари, 1961 во Скопје. Мајка е на еден син. ОБРАЗОВАНИЕ Во Скопје го завршила своето основно и средно…

Љубисав Иванов – Ѕинго

ПРИВАТЕН ЖИВОТ Љубисав Иванов Ѕинго е роден на 8  ноември 1936 година во с. Трновац, Кратово, во тогашното Кралство Југославија. Македонец по националност. Живее во Кратово. ОБРАЗОВАНИЕ Завршил Рударско-геолошки…

Драган Павловиќ – Латас

ПРИВАТЕН ЖИВОТ Драган Павловиќ - Латас е роден на  25 февруари 1960 во Скопје. Женет е и татко на две деца. ОБРАЗОВАНИЕ Завршил економски науки на универзитетот во Белград, а има дипломирано и политички науки на…

Фијат Цаноски

ПРИВАТЕН ЖИВОТ Фијат Цаноски е роден на 2 октомври 1960 година во Струга. Според еден извор, неговото семејно потекло е од селото Октиси. ОБРАЗОВАНИЕ Завршил Економски факултет и стекнал титула магистер по политички…

Владимир Талески

Актер и градоначалник на општина Битола во три последователни мандати од 2005 година. Еден од често споменуваните во „бомбите“. СЈО побара притвор за него поради случајот „Транспортер“, во кој е осомничен. ПРИВАТЕН ЖИВОТ…

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 665

Горан Трајковски

ПРИВАТЕН ЖИВОТ Горан Трајковски е во втор брак, и е татко на две деца. Првата сопруга, сега почината, му беше Габриела Коневска Трајковска, Вицепремиер за евроинтеграции во првите две влади на Груевски. …

Зоран Ставрески

ПРИВАТЕН ЖИВОТ Зоран Ставрески е роден на 29 октомври 1964 година во Охрид. Оженет е и е татко на едно дете. Тој е венчален кум на Никола и Боркица Груевски, односно кум на вториот брак на долгогодишниот премиер и претседател на…

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 665