Не е изградена нова поликлиника во Општина Илинден

  Проект: Изградба на здравствен дом – поликлиника Опис на проектот: Проектот има за цел изградба на нова поликлиника – здравствен дом за потребите на сите граѓани. Проектот ќе биде реализиран од страна на приватен инвеститор. (Рок: 2013-2017 година)  …

Велес не доби покриен градски пазар

  Проект: Изградба на затворен пазар и трговски центар Опис: Изградба на затворен пазар и трговски центар на локација на постојниот  отворен  пазар.  Положбата  и  состојбата  на  постојниот  градски  пазар  овозможуваат, преку ЈПП, да се покрие дел од пазарот и…

Дабничка Река во Прилеп не е покриена – ниту „ш“ од шеталиштето

Покривање и партерно уредување на Дабничка Река, на потегот од касарната „Мирче Ацев“ до вливот на градската река Со  овој  проект  е  предвидено  целосно  покривање  на  каналот  на  Дабничка Река, со што ќе се подобри животната средина. Со спојување на…

Базенот во Кочани остана непокриен

  Проект: Покривање на олимпискиот базен во Кочани Опис на проектот: Реализацијата на овој проект ќе обезбеди поголема искористеност на градскиот базен во Кочани и ќе го направи достапен за граѓаните во текот на целата година. Дополнително, овој проект ќе…

Струмица не ги доби двата ветени булевара

  ИЗГРАДБА НА ДВА НОВИ БУЛЕВАРИ Струмица е град со модерни и убави булевари. Во изминатиот период спроведовме бројни инвестициони проекти за изградба и модернизација на патната инфраструктура. Во изминатиот период успеавме да ги поврземе сите влезови на градот со…

Гасификацијата на Крива Паланка тапка во место

  Проект: Гасификација на градот Крива Паланка Опис: Веќе е изготвен проект кој опфаќа 7 км главна гасификациска мрежа заедно со споредните краци. Општината за гасификацијата на Крива Палан­ка во претходниот период има изготвено основен изведбен проект заедно со ревизија,…

Битола сè уште чека на централното греење ветено пред пет години

ПРОЕКТ: ИЗГРАДБА НА СИСТЕМ ЗА ТОПЛИФИКАЦИЈА НА БИТОЛА, МОГИЛА И НОВАЦИ Со користење на топлинска енергија од РЕК Битола, со реконструкција на топлинските системи, изградба на магистрален топлински вод од РЕК Битола до градот Битола во должина од 12,83 км,…

Али Ахмети жали, ама заборава дека и СДСМ ќе има пратеници Албанци

  Али Ахмети, претседателот на Демократската унија за интеграција (ДУИ), при синоќешното обраќање, a после соопштувањето на првичните резултати од парламентарните избори, меѓу другото порача и дека Албанците изгубиле мандати на изборите, и тоа главно поради поделеноста на малите партии…

На ВМРО-ДПМНЕ и на Трајановски не им тргна со подземните сообраќајници

ИЗГРАДБА НА ТРИ ПОДЗЕМНИ СООБРАЌАЈНИЦИ ВО СКОПЈЕ Заради конечно решавање на сообраќајниот метеж во главниот град и олеснување на сообраќајот за стотици илјади жители на Скопје, ќе изградиме три подземни сообраќајници, и тоа: 1/ од раскрсница кај Народна банка на…

ВМРО-ДПМНЕ третпат ветува нов клинички центар во Скопје и нова болница во Штип

ИЗГРАДБА НА КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР „МАЈКА ТЕРЕЗА“ ВО СКОПЈЕ Целта на Проектот е просторна реорганизација на комплексот клиники „Мајка Тереза“ – Скопје, во насока на рационално и ефикасно обезбедување здравствени услуги од терциерно здравство. Новиот проект ќе овозможи интегрирана целина со…

Македонската „Википедија“ бара ВМРО-ДПМНЕ да не се кити со трудот на волонтерите

  Владејачката ВМРО-ДПМНЕ во својот отчет „ОТЧЕТНO – ПРОЕКТИ, МЕРКИ И ДЕЛА ЗА ГРАЃАНИТЕ И ДРЖАВАТА!“, кој го презентираше на 20 март годинава, тврди дека поради нејзини иницијативи се работи на нови содржини на македонскиот сервис на слободната енциклопедија „Википедија“…

ВМРО-ДПМНЕ десет години ветува електронски здравствени картички, рецепти и упати

УКИНУВАЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ КНИШКИ И СИНИ КАРТОНИ Во моментов осигурениците ги носат со себе здравствените книшки при секој преглед во здравствена установа, набавка на лек во аптека итн., односно при користење на здравствените услуги. Со целосното имплементирање на информатичките системи…

Државата сè уште не знае кој најмногу загадува во тетовско

  Во Министерството за животна средина се изработува проект со кој конкретно до април следната година ќе се добијат точни податоци кои се изворите на загадување во Тетово и со колкав процент учествуваат во вкупното загадување. Така што, на еден…

Изграден кружниот тек во Берово

Проект: АСФАЛТИРАЊЕ ПАТИШТА И УЛИЦИ Изградба на современо сообраќајно кружно решение на влезот на град Берово. (Рок: 2015 година)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ Кружен тек на влезот на Берово вети во својата изборна програма за локалните избори во 2013 година кандидатот на…

Ратево не е приклучено на беровскиот водовод

  Приклучување на село Ратево во регионалниот систем за снабдување со вода на општина Берово. (Рок: 2014 година)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ Приклучување на селото Ратево на градскиот водовод на Берово вети пред локалните избори во 2013 година Драги Наџински, градоначалник на…

СЈО отвори случај „Таргет“ – Десетмина вработени во УБК „со големи уши“

Во периодот од 2008 до 2015 година незаконски била следена комуникацијата на најмалку 4.286 телефонски броеви, односно тие биле прислушувани без издадена судска наредба. Исто така, биле следени и најмалку 1.541 телефонски број пред да биде издадена судска наредба. односно…

Аква паркот во Кавадарци остана пуста желба на кавадарчани

  Изградба  на  аквапарк  во  рамките  на  градскиот  базен  по  пат  на  концесија  или ЈПП Проектот  ќе  се  реализира  по  пат  на  давање  на  базенот  под  концесија  или  преку јавно-приватно партнерство. (Рок на реализација: 2015-2016 година)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ Александар Панов,…

Рокот поминат, улицата „Џон Кенеди“ сè уште раскопана

На крајот на јуни 2016 година Градот Скопје го започна проектот за изградба на атмосферска канализација на улиците „Џон Кенеди“ и „Кемал Ататурк“. На почетокот на градежните работи присуствуваше градоначалникот на  Скопје, Коце Трајановски, членови на Советот, како и претставници…