Молк за законот неопходен за функционирање на специјалното обвинителство

Освен самото Специјално јавно обвинителство, никој не се ангажира за донесувањето на законот, кој го овозможува неговото непречено функционирање. Пишува: Тео Блажевски Недонесувањето на законот за јавно…

СЈО премиерно со случајот „Пуч“

Случајот „Пуч“ е еден од 34-те предмети за кои Специјалното јавно обвинителство (СЈО) соопшти денеска дека е надлежно и дека ќе постапува во натамошните процесни дејствија, што значи дека е прв предмет со кој ќе се занимава конкретно во…

Случај „Пуч“ по преземањето од Специјалното обвинителство продолжува без процесни измени

Ангеле Илиевски, адвокатот на 5-темина обвинети во случајот „Пуч“ вели дека предметот, кој сега е преземен од страна на Специјалното јавно обивинителство (СЈО), продолжува со постапката онаму каде што е застанат досега.  СЈО може…

Никола Тодоров: Сериозен бенефит за младите лекари

„Ова (измените на Законот за здравствена заштита кои се во собраниска процедура и со кои, меѓу другото, се менуваат дел од условите за студирање на лекарите специјализанти - н.з.), значи сериозен бенефит за младите лекари, затоа што од една…