Петровска: Еден од најгорливите проблеми во Битола е аерозагадувањето

  Загадувањето на воздухот, меѓу другото, е последица на нерегулираниот сообраќаен режим во Општината. Како  локална самоуправа ќе примениме целосна имплементација на еднонасочниот сообраќаен режим во централното градско подрачје, но и осовременување  на јавниот патнички превоз со набавка на еколошки…

Гасификацијата – најголем предизвик за градоначалникот на Охрид

  Во првите шест месеци од мандатот успеавме да реализираме околу 20 – на проекти од областа на инфраструктурата, реконструкција и изградба на патишта, детски градинки и училишта. Го отворивме новото општинско крило  во кое сега функционира најголемиот дел од…

Охрид повеќе го казни Груевски, отколку што го награди Заев

  Распоредот на гласовите во Охрид, е онаков – каков што го најавија познавачите на политичките состојби: градоначалничко место за СДСМ, но не и свое мнозинство во Советот. Првичните неофицијални резултати од гласањето на 15.10.2017г. покажуваат дека новиот Совет на…

Дали, само кампањата, го одложи почетокот на градбата на домот за стари лица?

Несфатливо е зошто не започна изградбата на домот за стари лица во Охрид. Дури и од аспект на кампањата. Како можеше ВМРО ДПМНЕ тој адут да не го искористи за фалба? Иако подеднакво  е релевантно и прашањето – како можеше…

Охридските неостварени проекти во изминатите 4 години

  Најмногу „се утна“ со автопатот од Кичево до Охрид, но и со затворениот пливачки базен – „најсовремениот објект во Македонија“, со реконструкцијата на Специјалната болница за ортопедија и трауматологија, додека од општинските проекти не започна изградбата на преку потребниот…