Јованоски: Во Прилеп работиме на сите полиња и на сите ветени проекти

Со доаѓање на новата локална власт се ослободи негативната енергија акумулирана долг период меѓу граѓаните. Незадоволството на ВМРО-ДПМНЕ на општинско ниво, како партија која  ја сочинува опозицијата во општинскиот Совет е разбирливо. Она што е најбитно, е дека Советот работи…

Преголемиот багаж на досегашните локални власти направи Прилеп да сврти нов лист на овие избори

  И Прилеп, како и многу други општини во земјава, реши новиот градски татко да го побара надвор од редовите на ВМРО-ДПМНЕ на овие локални избори. Багажот кој со себе го носеше претходниот градоначалник и од двегодишната политичка криза и…

„Нова ера“, или „живот за сите“ во Прилеп?

Неизвесна градоначалничка трка за Прилеп. Кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ, актуелниот градоначалник Марјан Ристески  од прилепчани го бара четвртиот мандат. Кандидатот  на СДСМ за прв човек на Прилеп, Илија Јованоски  е  специјалист ортопед, директор на прилепската Општа болница „Борка Талески“, а до…