Министерството за финансии нема поддршка од сите Комори

  Трите најголеми Стопански комори во земјава имаа средба со новиот министер за финансии Кирил Миноски, по што Министерството за финансии излезе со соопштение на 7 јули, во кое меѓудругото се вели: Стопанските комори ги поддржуваат економските мерки на Владата,…

Недоследно: Нема да се гради нов објект на Универзална сала

Изградба на конгресен центар со Универзална сала и со три помали сали. Продолжување на реализацијата на овој проект со кој Скопје ќе добие нов, мултифункционален репрезентати- вен центар каде што ќе се реализираат разновидни програмски содржини и голем број активности…

Неисполнето: Не е изградена индустриската зона Мауцкер

  На 9 февруари 2014 година, градоначалникот на Охрид, Никола Бакрачески најави дека нацрт-планот за индустриската развојна зона за локалитетот Мауцкер е во завршна фаза, и дека за неколку месеци Општината ќе започне со реализација на долгонајавуваниот проект. Тогаш Бакрачески…

Неисполнето: Во Шуто Оризари сè уште нема гинеколог

Министерот за здравство Никола Тодоров при посетата на Здравствената станица во Шуто Оризари пред четири години (27.6.2012 година) вети: Станува збор за општина во која гравитираат околу 50.000 жители и има околу 13.000 жени во репродуктивен период, а нема гинеколог.…