ДУИ: Модернизирање на железничката инфраструктура

bdi-large

„Модернизирање на железничката инфраструктура Коридор 8 Кичево-Лин.  За овој проект изготвен е главниот идеен проект. Според ветувањето на ДУИ ќе започне основниот проект и физибилити студијата за изградба на железницата, проект за кого е потребнаинвестиција од околу 300 милиони евра.“

Образложение:

Според Утрински весник, прилог од 13.06.2011 изградбата на пругата Кичево – Лин,  дел од коридорот Исток – Запад, ќе започне најрано во 2015.

Почетокот на изградбата на кракот на Коридорот 8, од Кичево до Лин во Албанија, кој беше најавен за 2012 година, се одложува за најмалку три години.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *