ДУИ: Проширување на патот Арачиново-Никуштак-Липково

bdi-large

За почеток ќе се изврши поправање, а потоа и реконструкција и проширување на патот. Во ветувањето се вели дека Демократската Унија за Интеграција ќе продолжи да ги фаворизира проектите од патната инфраструктура со цел да овозможи функционално патно поврзување со соседните држави и со паневропските коридори. Меѓу регионални проекти во Македонија, кои се предвидени во 2011 година и кои ќе сереализираат и во наредниот период е и проширувањето на патот Арачиново-Никуштак-Липково. [Рок: 2011-2015]

Образложение:

Нема расоположливи информации, кои би потврдиле дека проектот за проширување на патот Арачиново-Никуштак-Липково е започнат во текот на 2011 година.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *