По многу натегања битолчани, сепак добија нова фонтана

Депонијата за инертен отпад во Битола функционира од 2016 година

Реконструирана Зоолошката градина во Битола

Битола сè уште без ветените подземни гаражи

Владимир Талески: Ќе изградиме нов стадион во Битола

Ќе бидат изградени три нови трибини, а ќе се реконструира сегашата јужна трибина. Ќе изградиме фудбалски стадион кој Битола од Хераклеја до денес никогаш го немала. Реализацијата на проектот ќе почне од 1 јуни, а најголемата инвестиција и содржини се поврзани со северната трибина која чини околу 4,5 милиони евра, додека вредноста на целиот стадион е околу 8 милиони евра   Рок: [почеток: јуни 2014] Образложение:   На 8 април 2014 година градоначалникот на Битола, Владимир Талески го промовираше проектот за…

Владимир Талески: Анализа на програмата 2009-2013

Владимир Талески: Приоритетни проекти за 2009-2013