Илија Димовски: броење компири и мерење невработеност

Игор Миќев: Пецо Грујовски е нелегитимен претседател на Синдикатот

Ставрески: Дали навистина Македонија има четврт најнизок долг во Европа?

Ставрески: Која е вистината за македонскиот економски раст во време на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ

Никола Груевски: Зошто плата од 3.700 ден. во 2006 вреди повеќе од плата во 9.000 ден. во 2014

Никола Груевски: Дали навистина имавме трет најголем раст во Европа во 2013?

Радмила Шекеринска: За време на ВМРО-ДПМНЕ долгот пораснал од 24,3% на 35,9% од БДП

Зоран Коњановски: „Винеа“ ќе биде избришана од регистарот на винарии… доколку не го доисплати заостанатиот долг кон лозарите

Светлана Јакимовска: Новите мерки… за кои се издвоени 525 милиони евра, ќе обезбедат 4.000 вработувања

Ваљон Сарачини: Колкав е соодносот меѓу приватните трансфери и странските директни инвестиции

Никола Груевски: Американски компании што требаше да инвестираат

Владимир Пешевски: Не се задолжуваме за проекти со краткорочни резултати

Гасификацијата и Град Скопје

Македонија е четврта или петта најниско задолжена земја во Европа?

Зоран Ставрески: Македонија е најмалку задолжена земја од сите земји на регионалниот самит

Илија Димовски: БДП е дуплиран и девизните резерви се удвоени

Ѓорѓи Коџобашиев: Покачување за 61% на просечната нето плата

Зоран Ставрески: Пораст од 93% на странските директни инвестиции