Кембриџ запрен да се спречат штети, не се само учебниците проблем

Екстерно тестирање – укинувањето на неуспешна мерка не е популизам

Ристовски со невозможни бројки – еден милион читатели за 6 години?!

Пратениците од власта изгласаа нов универзитет без елаборат и буџет

Каевски: За 10 години Груевски и ВМРО-ДПМНЕ не изградија ниту еден студентски дом

Владо Димовски: Условите во кои моментално се работи се под секои стандарди, па и пониско

  Професор Владо Димовски. Фото: РСЕ   Македонското образование го допира дното-алармираат просветните работници. Основното  и средното образование во кои учениците  треба да ги  добијат  основните животни и едукативни лекции и знаење  во моментов, велат,  се доведени до најниското  можно ниво од било кога досега, вели професорот  Владо Димовски, член на Наставничкиот пленум во текст објавен во Фактор.мк, на 23 февруари. Условите во кои моментално се работи се под секои стандарди па и пониско. Во најголем број училишта или  скоро…

Никола Груевски: Зошто плата од 3.700 ден. во 2006 вреди повеќе од плата во 9.000 ден. во 2014

Цуцуловски: Со државниот испит се врши директен упад во универзитетската автономија

Никола Груевски: Екстерното тестирање во високото образование е манипулација на опозицијата

Радмила Шекеринска: Македонија е најлоша во регионот по способностите и знаењата на учениците по математика и наука

Никола Груевски: 6% од БДП на земјата се издвојуваат за образованието

Панче Кралев: Стипендии за магистратури на англиски јазик во САД