Граѓански буџет станува практика во работата на Министерството за финансии

Максималната граница за плаќање придонеси не е укината, туку поместена

Укината е радиодифузната такса

Собранието донесе Закон за минимална плата од 12.000 денари

Не е изградена ветената фабрика за оружје во Македонски Брод

Фабриката за етанол со нови 1.000 работни места „испарува“?

Ветените 12 милиони евра од „Мадерсон“ од „Бунарџик“ ги одвеа ветрот

Индустриската зона „Караслари“ е во функција

Вработени преку лотарија во „Македонски шуми“ се уште „дремат“ дома

Индустриските зони во Ѓорче Петров на големо најавувани, па заборавени

Владата вети континуирано, а само еднаш даде субвенции на младите претприемачи

Реализиран проектот за фискални каси со ГПРС

Споредување на неспоредливото за инвестиции низ три децении

Скапата лопата фрлена во ТИРЗ Радовиш досега не донесе странски инвестиции

Хроника за една нереализирана инвестиција: 5000 вработувања преку “Веибо – груп”

Неисполнето: Не е изградена индустриската зона Мауцкер

ВМРО-ДПМНЕ: Регулаторна гилотина на прописите за занаетчискиот сектор

ВМРО-ДПМНЕ: Е-фактура