Училиштето „Кирил и Методиј“ во Општина Гази Баба доби нов кров и подови

Тетовските студенти не добија студентски центар

ОУ „Александар Здравковски“ во Јегуновце не доби спортска сала

Се уште се гради кровот на ОУ „Лириа“ во Тетово

Реновирано е училиштето „25 Мај“ во населбата Ченто

Учениците од ОУ „Кочо Рацин“ во с. Петровец учат во нова училишна зграда

Нема поставени сончеви колектори на училишта во Ѓорче Петров

Мала Речица е се уште без основно училиште

Изградбата на градинката во Кавадарци доцни три години

Не е изградена регионалната градинка во Општина Теарце

Основците од Карпош имаат бесплатни ужинки и еднодневни екскурзии

Нема веќе екстерно тестирање

Не се заменети прозорците на сите училишта и градинки во Центар

Доцни изградбата на училиштето во прилепската населба „Сточен Пазар“

Само малку градинки во Општина Центар со енергетски фасади

Ниту една нова градинка во Куманово

Над 1.400 ученици на О.У. „Исмаил Ќемали“ во Чаир, следат настава во мизерни услови

Не е изградено ветеното основно училиште во Горно Нерези