Не е изградена регионалната градинка во Општина Теарце

Основците од Карпош имаат бесплатни ужинки и еднодневни екскурзии

Нема веќе екстерно тестирање

Не се заменети прозорците на сите училишта и градинки во Центар

Доцни изградбата на училиштето во прилепската населба „Сточен Пазар“

Само малку градинки во Општина Центар со енергетски фасади

Ниту една нова градинка во Куманово

Над 1.400 ученици на О.У. „Исмаил Ќемали“ во Чаир, следат настава во мизерни услови

Не е изградено ветеното основно училиште во Горно Нерези

Не е направена темелна реконструкција на ОУ „Јоаким Крчовски“ во Волково

Учениците од ОУ „Петар Мусев“ не добија нова спортска сала

Во тек е изградбата на училиштето во Капиштец

Спортската сала во Арачиново е изградена со задоцнување

Основното училиште во с. Черкез, се уште без спортска сала

Училиштето во Селце недовршено и по 16 години

Реконструирана спортската сала во О.У. „Перпарими“ во Чегране

Заменети прозорците на О.У. „Гоце Делчев“ во Гостивар

Штипското ОУ „Славејко Арсов“ сè уште без ветените училници