Сè уште има трки со мотори на скопските булевари

Се сoздаваат услови за обесштетување во политички монтираните случаи

Формиран е Национален комитет за спречување на насилен екстремизам

Владата ги усвои измените во Законот за заштита на укажувачи

Сè уште нема закон за поништување на мерките од лустрацијата

Нема абер од мониторингот и меѓународните истраги ветени од ДУИ

Не се укинати високите такси на извршителите

МВР ги испита истрагите за невладините организации – криминал не е најден

Формирана е Национална единица за сузбивање на криумчарење мигранти и трговија со луѓе

Сè уште нема независна и ефикасна Антикорупциска комисија

Не е формирано обвинителско одделение за кривични дела од лица со полициски овластувања

Постапката за формирање полициски омбудсман е во тек

Не се намалени казните за навреда и клевета на едно евро

Алтернативните санкции за кривично осудените почнаа да се реализираат

За граѓаните скапи, за судскиот буџет минорни – судските такси сè уште не се намалени

Нема гласање со двојно мнозинство во судството

Владата усвои измени на клучни судски закони, на ред е Собранието

Донесени се националните стратегии за борба против тероризмот и екстремизмот