Експропријацијата на земјиштето ја закочи изградбата на градинката во с. Стајковци

Децата во Старо Нагоричане добија градинка, најавена уште една

Гаранцијата за вработување на млади стана пилот проект

Владата почна со дел од мерките за помош на самохраните родители

Социјалните патролни служби во Ѓорче Петров почнаа да работат

Децата на самохрани родители во Штип добија бесплатен престој во градинките

Не е воведена можноста за предвремено пензионирање

Нема субвенции од 9.000 денари за нововработени лица

Прилепските пензионери добија бесплатен јавен градски превоз

Пензиите се усогласуваат двапати годишно, но нема вонредно зголемување

Ветената социјална пензија ќе го чека крајот на мандатот на Владата

Наместо во септември, отворањето на градинката во Куманово пролонгирано за декември

Само дел од градинките работат втора смена

Парламентот донесе Закон за стечајните работници

Градинката во Бардовци остана за промоција во новата изборна кампања на Јакимовски

Изградена нова градинка во Јурумлери

Не е изградена нова градинка во Стајковци

Заменет е кровот на градинката „Детелинка“ во Ѓорче Петров