Конгресниот центар во Охрид не е изграден

Туристите во Охрид сè уште се бројат рачно, а таксата се наплаќа, но со субвенционирање

Охрид е сè уште без модерно пристаниште

Реставрацијата на Цареви Кули сѐ уште не е завршена

Кавадарчани останаа без зоолошка градина

Во Скопје не е направена патека за екстремен велосипедизам

Базенот во Кочани остана непокриен

Аква паркот во Кавадарци остана пуста желба на кавадарчани

Проектот за развој на манастирски туризам сè уште во најава

Нема пренос во живо од најатрактивните туристички локации во Македонија

Ски центарот на Водно само пуста желба

Трамвајската линија Струмица-Цареви Кули застана на физибилити – студија

Скопје ќе добие нов Луна парк дури во 2018, можеби

Проектот “Културни информативни зони” спроведен само на хартија

Не е изградена ветената марина во Охрид

Копанки не го доби системот за вештачки снег

Не е направено мапирање на римската магистрала Виа Егнација

Не е изграден спортски аеродром во Калишта-Струга