Не е намален цензусот за локален референдум

Градоначалникот на Кавадарци, Јанчев вети и се откажа од платата

Нема суштински промени кај вработувањето „на определено“

Со изборот на Џафери за собраниски спикер исполнето едно од главните ветувања на ДУИ

Лицата без лични документи сѐ уште се бројат

Не е формиран регионален родов омбудсман

Владата со доцнење од три месеци го усвои стратешкиот документ за добро управување

Извештаите на Државниот ревизор не се разгледуваат од собраниските тела

Владата ги објави извештаите за доделени државни пари на невладини организации

Не е направена реформа на Комисијата за заштита од дискриминација

Не е ограничен бројот на мандатите на премиерот

Рокот за информации од јавен карактер уште чека да биде преполовен

Ветените измени на Изборниот законик стојат во место

Владата ги донесе законите за медиуми, се чека на Собранието

Граѓаните можат да присуствуваат на собраниски седници

Реактивиран Клубот на пратенички