Со изборот на Џафери за собраниски спикер исполнето едно од главните ветувања на ДУИ

Земјата во која живееме со Ахмети има име: Република Македонија

Ахмети не сакаше ни да размислува, а сега ќе оди на избори без опозиција

Ахмети: Не може на избори во јуни поради Фитр Бајрам

Али Ахмети: Дијалогот на високо ниво е всушност почнување на преговорите

Али Ахмети: Наскоро во Косово само со лична карта