Просторот пред ТЦ Буњаковец не е урбано уреден и хуманизиран

Обновено е зеленилото во повеќе делови на Центар

Реконструирани само дел од улиците во Центар

Општина Центар секоја година ги наградува најдобрите воспитувачки и негувателки

Не е изграден монтажен паркинг спроти Југодрво

Не се заменети прозорците на сите училишта и градинки во Центар

Центар не ја доби ветената „вертикална шума“

Капиштец доби парк од 20.000 квадратни метри

Не е изграден монтажен паркинг помеѓу улиците „Васил Ѓоргов“ и „Козара“

Жерновски: Tокму Груевски нарачуваше шамари!

Нема соларни панели за енергетски ефикасни градинки во Центар

Од ветените 60, десетина згради во Центар добија енергетски фасади

Само малку градинки во Општина Центар со енергетски фасади

Не е објавен конкурс за изградба на нова спортска сала за Работнички

Во тек е изградбата на училиштето во Капиштец

Излези Жерновски право на тераса!

Уредување на јавните површини зад Градски ѕид

Неисполнето: Нема „безбедно минување на улиците“ за учениците во Центар