Македонија мора да му се извини на Ел-Масри до март 2018

Истражувачкото новинарство кај традиционалните медиуми и натаму е малку присутно

Што сработи Владата во првата фаза од реформскиот „План 3-6-9“

„Сител“, „Канал 5“ и „Алфа“ се офајдиле најмногу, „Телма“ и „Алсат-М“ најмалку од колачот за владини реклами

Балкански барометар  2017: Медиумите во Македонија се зависни од политика и од корупција

Четврт извештај на СЈО – поднесени нови 18 обвиненија, опструкциите се намалени

Информациите стануваат подостапни, Законот ќе се менува до крајот на годинава

Подготвени се измените на клучниот медиумски закон

Информацијата е универзално човеково право и во Македонија – ама само на хартија

Трет извештај на СЈО – 7 нови истраги, преслушани 45% од разговорите

Втор извештај на СЈО – 4 нови истраги и две обвиненија

Прв извештај на СЈО до Собранието на РМ

„Труст“ – Злоупотреби за милионски тендер од ЕЛЕМ

„Тревник“ – Три викендици во Зелениково изградени незаконски

„Траекторија“ – Милионски кинески провизии завршиле во џебовите на владини функционери

  Од доказите кои се обезбедени во досегашниот тек на постапката произлегува основано сомнение дека четирите службени лица во постапката за избор на компанија која ќе ги гради автопатните делници Миладиновци–Штип и Кичево–Охрид, покрај тоа што ја одбегнале примената на Законот за јавни набавки, постапиле спротивно и на условите поставени од Кинеската влада и кинеската „Ексим банка“ како заемодавач   На 22.05.2017 година Специјaлното јавно обвинителство  (СЈО)  на прес-конференција соопшти дека е отворена нова истрага со работен наслов „Траекторија“, против…

„Табла“ – Осомничен директорот на ОУ „Реџо Ружит Зајази“

„Триста“ – Незаконска набавка на 300 возила за МВР

„Тотал“ – Истрага за затајување данок за сопственикот на „Тотал“, „Медиа макс“ и „Тотал медиа центар“