Прв извештај на СЈО до Собранието на РМ

„Труст“ – Злоупотреби за милионски тендер од ЕЛЕМ

„Тревник“ – Три викендици во Зелениково изградени незаконски

„Траекторија“ – Милионски кинески провизии завршиле во џебовите на владини функционери

  Од доказите кои се обезбедени во досегашниот тек на постапката произлегува основано сомнение дека четирите службени лица во постапката за избор на компанија која ќе ги гради автопатните делници Миладиновци–Штип и Кичево–Охрид, покрај тоа што ја одбегнале примената на Законот за јавни набавки, постапиле спротивно и на условите поставени од Кинеската влада и кинеската „Ексим банка“ како заемодавач   На 22.05.2017 година Специјaлното јавно обвинителство  (СЈО)  на прес-конференција соопшти дека е отворена нова истрага со работен наслов „Траекторија“, против…

„Табла“ – Осомничен директорот на ОУ „Реџо Ружит Зајази“

„Триста“ – Незаконска набавка на 300 возила за МВР

„Тотал“ – Истрага за затајување данок за сопственикот на „Тотал“, „Медиа макс“ и „Тотал медиа центар“

„Тифани“ – СЈО се сомнева дека се купувалe долна облека и чанти преку фирма

„Тарифа“ – Сомневања за злоупотреби во ЕЛЕМ

„Талир“ – СЈО отвори истрага за незаконско финансирање на ВМРО-ДПМНЕ

„Тенк“ – Истрага за купувањето на Мерцедесот за Премиерот

„Таргет“ – УБК незаконски прислушувала речиси 6.000 граѓани

„Тендери“ – Истрага за анексите за доградба на Музејот на ВМРО

„Топлик“ – Истрага за продажбата на земјиштето за Сончев Град

„Трезор“ – Опрема од УБК преплатена 860.000 евра

Т.Н.Т. – Истрага за моќници кои уриваат од одмазда

„Транспортер“ – Превоз на ученици поскап од оној во Токио

„Тврдина“ – уништување на опремата за прислушување