Избор написи на Оливера Војновска во 2016 година

Предизборен молк

Проектите на „Метаморфозис“ претставени на водечката ТВ емисија „360 степени“ на Алсат-М

  Искуствата од проектите на Фондацијата „Метаморфозис“, кои се однесуваат на проверката на факти во медиумите и (не)исполнувањата на изборните ветувања на партиите беа претставени на водечката ТВ емисија од информативен, репортажен и дебатен формат „36о степени“ на „Алсат-М.“ Прилогот најпрвин провери како се исполнуваат 5 случајно избрани ветувања на политичките партии, а потоа следеше и разговор си уредникот на Сервисот за проверка на факти, Владимир Петрески. Целата емисија можете да ја видите долу. Прилогот за изборните ветувања започнува од…

Партиите имале 1,4 милиони евра, а потрошиле 3,1 милиони евра за кампањата

Твоето политичко ветување звучи познато: Реконструирана спортска сала во училиштето во Чегране

Твоето политичко ветување звучи познато: Ни трага ни глас од гигантската фабрика за етанол

Твоето политичко ветување звучи познато: Нов објект на детска градинка во Радишани

Твоето политичко ветување звучи познато: Противпожарната станица во Штип си остана на старото место

Твоето политичко ветување звучи познато: Кружен тек на влезот на Берово

Твоето политичко ветување звучи познато: Клон на детска градинка во Пинтија

Твоето политичко ветување звучи познато: Дури 16 години се чека на училиште во Селце

Твоето политичко ветување звучи познато: Бесплатен превоз на пензионерите во ЈСП во недела

Твоето политичко ветување звучи познато: Бесплатен превоз со воз за пензионерите

Твоето политичко ветување звучи познато: Нови прозорци за ОУ „Гоце Делчев“ во Гостивар

Твоето политичко ветување звучи познато: Не е реконструиран Северниот булевар во Кавадарци

Твоето предизборно ветување звучи познато: Не е изградено основно училиште во Визбегово

Твоето предизборно ветување звучи познато: Индиските фабрики за ретровизори „во рикверц“

Твоето предизборно ветување звучи познато: Пругата Битола – Кременица