Ниту Арифи не успеа да се справи со депониите во Тетово

  Тетово е домашен, а можеби и регионален шампион во загадена животна средина. Меѓу клучните приоритети на администрацијата на општината во иднина ќе биде радикална промена на статусот на Тетово од расадник на ѓубре во чиста град. Ќе се организира…

Бит-пазар сè уште не стана модерен пазар

    На 12 март 2013 година градоначалникот на Општина Чаир, Изет Меџити вети  дека за три месеци  ќе почне да се гради модерен пазар  Бит-пазар. Бит-пазар е многу значаен за цело Скопје, а посебно за Чаир. На влезот на…

Гостивар доби пречистителна станица за вода

  Проект: Довршување на пречистителната станица за градот Гостивар, (Гостивар); Вредност: 12 милиони денари; Рок на реализација: 2014 г.;   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Изградбата на пречистителната станица за Општина Гостивар веше ветена неколку пати од страна на Демократската унија за интеграција. Првин…

Над 1.400 ученици на О.У. „Исмаил Ќемали“ во Чаир, следат настава во мизерни услови

Проектот за проширување на О.У. „Исмаил Ќемали“ во Топанско Поле беше ветен во Изборната платформа на Демократската унија за интеграција, за парламентарните избори во 2014 година. Беше предвидено проектот да заврши до крајот на 2015 година, меѓутоа досега (15.03.2017) ова…

Асфалтиран патот Арачиново – Грушино

Ветување: Асфалтирање на патот Арачиново-Грушино (Изборна платформа на Демократската унија за интеграција за изборите во 2014 година, Рок 2015 година)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Aсфалтирањето на патот кој што го поврзува село Грушино со регионалниот пат на општина Арачиново, беше проект кој…

Изградбата на автопатот Кичево – Охрид, се уште во рана фаза

  Изградба на нов автопат Кичево – Охрид, 57 км, вредност 375 милиони евра (ДУИ во 2011, 2014, 2016/Рок за изградба: 2018 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Изградбата на автопатот Кичево – Охрид (57 км), покрај ВМРО-ДПМНЕ, го ветуваше и нејзиниот коалиционен партнер…

Асфалтиран и осветлен e центарот на с.Форино, Гостивар

Проектот ветен во 2014 година за да се асфалтира и да се осветли центарот на село Форино, кој што опфаќа површина од оклу 620 м2, е исполнет   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Уредувањето на центарот на гостиварското село Форино беше ветено во Изборната…

Асфалтиран е патот во с. Мирдита, Гостивар

Реконструкцијата и асфалтирањето на патот во должина од околу 700 метри беше ветено во Изборната платформа на ДУИ за иборите во 2014 година и тоа ветување е исполнето во последниот квартал од 2016 година ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Од страна на општина Гостивар…

Спортската сала во Арачиново е изградена со задоцнување

Проектот, кој што е и предизборно ветување на ДУИ, беше започнат да се реализира (гради) во 2011 година, а завршен е со задоцнување, во 2016 година ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Спортската сала во Арачиново е проект кој што е започнат уште во 2011…

Асфалтиран e локалниот пат Чегране – Тумчевиште, (Гостивар)

  Проект: Санирање на локалниот пат Чегране -Тумчевиште, (Гостивар) Вредност: 13.1 милони денари Рок на реализација: 2014-2015   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Санирање на локалниот пат Чегране-Тумчевиште, (Гостивар), беше еден од проектите кој што беше ветен во Изборната платформа на ДУИ, на изборите…

Спортската сала во О.У. „Дитуриа“ во с. Липково е изградена на време

Изградба на спортска сала во О.У. „Дитуриа“ во с. Липково (Ветување на ДУИ, рок за изградба крај на 2015 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Во Изборната платформа на Демократската унија за интеграција, во полето на проекти на ниво на општината Липково, е ветена…

Али Ахмети жали, ама заборава дека и СДСМ ќе има пратеници Албанци

  Али Ахмети, претседателот на Демократската унија за интеграција (ДУИ), при синоќешното обраќање, a после соопштувањето на првичните резултати од парламентарните избори, меѓу другото порача и дека Албанците изгубиле мандати на изборите, и тоа главно поради поделеноста на малите партии…

Асфалтиран патот во село Балиндол

  Проект: Aсфалтирање на патот од центарот на село Балиндол до железницата/Гостивар, (Рок за реализација: 2014-2017, Вредност: 1 милион денари)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ:  Aсфалтирањето на главниот пат на селото Балиндол беше ветено во Изборната платформа на Демократската унија за интеграција, страна…

Твоето политичко ветување звучи познато: Нови прозорци за ОУ „Гоце Делчев“ во Гостивар

  Продолжува соработката која создаде интересна радиосодржина. Во седмата радиоемисија „Твоето политичко ветување звучи познато“, која „Радио Индекс“ ја реализира во соработка со „Вистиномер“, ветувањето што слушателката требаше да го погоди, како и да каже дали е исполнето или не,…

Старата чаршија во Скопје беше осветлена на време

  „Во рок од 90 денови, Старата скопска чаршија целосно ќе се осветли“. (Изет Меџити) Ова го имаше навестено на 12.03.2012, градоначалникот на општина Чаир, Изет Меџити, по повод почнувањето на градежните работи за реконструкција на осветлувањето во Старата скопска…

Училиштето во Селце недовршено и по 16 години

ПРОЕКТ: Довршување на изградбата на училиштето во Селце, Тетово (рок за реализација 2014-2018)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Околу 350 ученици од село Селце наставниот процес го следат во мошне тешки услови, во објект кој што е изграден во далечната 1954 година, со…

Каналот во Арачиново сè уште е незавршен

За време на предизборната кампања за изборите во 2011 година, поранешниот министер за екологија, Абдулаќим Адеми, од редовите на Демократската Унија за Интеграција (ДУИ), изјави дека се издвоени средства од Буџетот на Република Македонија за изградба на отворениот канал во…

Реконструирана спортската сала во О.У. „Перпарими“ во Чегране

Во текот на изборната кампања во 2014 година, во гостиварскотото село Чегране, градоначалникот на општина Гостивар, Невзат Бејта, вети дека ќе се изгради спортска сала на ова место. И во Политичката платформа беше предвиденa реконструкција на спортската сала во О.У.…