Градинката во Бардовци остана за промоција во новата изборна кампања на Јакимовски

ВЕТУВАЊЕ: Изградба на детска градинка во УЗ Бардовци.  ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето за изградба на детска градинка во Бардовци е неисполнето ветување на градоначалникот на Карпош, Стевчo Јакимовски. Проектот е дел од неговата изборна програма за локалните избори 2013-2017 година, насловена како…

Основците од Карпош имаат бесплатни ужинки и еднодневни екскурзии

    Проект: Од 2014 година ќе обезбедиме бесплатна ужинка и бесплатни ученички екскурзии за децата од основните училишта во општината. (Визија за Карпош)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето за обезбедување бесплатна ужинка и бесплатни ученички екскурзии за децата од основните училишта…

Спортскиот центар со ергела во Злокуќани остана на хартија

Проект: Изградба на спортски центар кај фудбалското игралиште на ул. Скупи со ергела во Злокуќани ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето за „изградба на спортски центар со ергела во Злокуќани“, е неисполнето ветување на градоначалникот на Карпош Стевче Јакимовски. Проектот е дел од неговата…

Не е изградено ветеното основно училиште во Горно Нерези

  Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, на средбата на експремиерот и претседател на ВМРО ДПМНЕ, Никола Груевски со градоначалници на повеќе општини и со дел од министрите во Владата, што се одржа на 12 јули 2016 година, како што…

Карпош не доби локална гасоводна мрежа за 8.000 домаќинства

ВЕТУВАЊЕ:  8.000 домаќинства од урбаните средини ќе се приклучат на општинската гасоводна мрежа и обезбедување на услови за намалување на трошоците за енергија во семејниот буџет за 30-40%. (Програма на Стевче Јакимовски, градоначалник на Општина Карпош, Рок 2014- 2017)  …

Соседите не ни се виновни за енормното загадување во Општина Карпош

Според резултатите од истражувањето на Финскиот институт за метеорологија и Австриската агенција за животна средина, а по барање на Градот Скопје, прекуграничниот пренос на загадувачки супстанци придонесува со 2 проценти на загадувањето во Скопје.     На 05.02.2017 мерната станица…

Нема бесплатни градинки во Карпош

  Од 2014 година за жителите на општината ќе обезбедиме бесплатни градинки.   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот на Карпош, Стевчо Јакимовски, во предизборието за локалните избори во 2013 година  вети  бесплатни градинки. Оваа мерка според проекциите во изборната програма на Јакимовски „Визија…

Бетонизација на зелените ветувања на Стевчо Јакимовски

На 17.08.2015 година,  дневниот  весник – Утрински  ја пренесе следната изјава на  Стевчо Јакимовски, лидерот на ГРОМ и градоначалник на Општина Карпош, а во контекст на донесувањето на новиот урбанистички план за Карпош 4 и потенцијалните закани за уништување на…

Центарот за боречки спортови на Јакимовски остана на хартија

Ќе изградиме Центар за боречки спортови (бокс, кик-бокс, карате и џудо) со сауна, фитнес-сала. ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот на Карпош, Стевчо Јакимовски, во предизборието за локалните избори во 2013 година  вети  дека Општината ќе добие Центар за боречки спортови. Изградбата на овој…

Нема абер од спортската сала што ја вети Стевчо Јакимовски

Во 2014 година ќе започнеме со изградба на спортска сала за ракомет, кошарка и одбојка со 1.000 седишта.  ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Во изборната програма на градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, „Визија за Карпош“ (стр.13), едно од ветувањата е изградба на спортска…

„Шарената револуција” не е организирана од ФООМ

  На 25.04.2016 година,  Стевчо Јакимовски, лидерот на ГРОМ одржа прес – конференција во седиштето на партијата, чиј повод, како што беше пренесено од медиумите, се неодамнешните превирања во општествено-политичката сцена во Македонија. Во текот на прес – конференцијата, Јакимовски…

Наместо пет, десет базени – ама на хартија

Изградба на пет училишни базени во основните училишта во општината Карпош. Рок 2014-2017 ОБРАЗЛОЖЕНИЕ Овој проект е најавен во изборната програма на градоначалникот на Општината Карпош Стевчо Јакимовски, за локалните избори во 2013 година. Според  ветеното во предизборната програма, изградбата…

Не е изградена нова градинка во Влае 1

   Изградба на нова градинка во Влае 1 ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Во изборната програма на Стевчо Јакимовски, „Храбро!“, со која тој излезе на локалните избори во 2013,  е наведено дека во Влае ќе се изгради нова градинка. Досега (07.03.2016) овој проект не…

Јакимовски: Специјалниот обвинител побара пуштање од притвор на Верушевски

Градоначалникот на Општина Карпош и претседател на  „ГРОМ“, Стевчо Јакимовски, во емисијата „ 24 Анализа“ на телевизијата 24 Вести (29.12.2015 година), меѓу другото, изјави: Навистина е чудна и шизофрена ситуацијата во која што оној што е претставник на државата, односно…