Ништо од елитната населба „Градина“ во Прилеп

Проект: Продолжување со изградба на колективен станбен простор и индивидуални куќи, односно дореализација на неодамна започнатата европска населба Градина. Буџет: 90 милиони денари. Извор на средства: буџет на општината. (Рок за реализација: 2013-2017)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето за изградба на колективен…

Изграден кружниот тек меѓу Автокоманда и Железара

ПРОЕКТ: Изградба на кружен тек на поврзувањето на улицата 16. Македонска бригада со улицата Коце Металец, во соработка со Град Скопје.  (Рок: 2015 година) (Тони Трајковски) ИЗРАБОТКА НА ПРОЕКТ ЗА КРУЖЕН ТЕК МЕЃУ „16.МАКЕДОНСКА БРИГАДА“ И УЛИЦАТА „КОЦЕ МЕТАЛЕЦ“ Опис…

Зрновци доби нов плоштад

Проект: Изградба и уредување на плоштад во с. Зрновци. Опис на проектот: Потребата од јавен простор за одржување на јавни случувања ќе биде задоволена со изградба на плоштад во селото Зрновци. Средства: 1.000.000,00 денари. Извор на финансирање: Буџет на РМ.…

Конгресниот центар во Охрид не е изграден

Проект: Изградба на повеќенаменска универзална сала и конгресен центар Опис: Град како Охрид заслужува да има современа и модерна универзална сала и конгресен центар. Преку изградбата на овој комплекс ќе создадеме место на кое ќе може да се одржуваат културно-уметнички…

Прилеп, со задоцнување, ќе добие секундарна селекција на отпад

  Ветување: Фабрика за селекција на отпад со можност за изградба на фабрика за производство на електрична енергија и био-гас…. Буџет: 60 милиони денари за првите две фази од проектот. Извор на средства: ЈКП Комуналец и приватен партнер (Рок за…

Учениците од ОУ „Кочо Рацин“ во с. Петровец учат во нова училишна зграда

Проект: Изградба на нов училиштен објект при ОУ „Кочо Рацин“ во с. Петровец. Опис на проектот: Со цел подобрување на условите за реализација на наставата и создавање можности за унапредување на воспитно-образовниот процес, што придонесува за правилен психофизички пораст и…

Нема поставени сончеви колектори на училишта во Ѓорче Петров

    Проект: Поставување сончеви колектори за заштеда на енергија во основните училишта: „Ѓорче Петров“, „Мирче Ацев“, „Димитар Поп Ѓорѓиев – Беровски“, „Страшо Пинџур“, „Тихомир Милошевски“ и „Јоаким Крчовски“ (во соработка со Владата и со Министерството за образование и наука)…

Не е изграден нов сточен пазар во Чешиново-Облешево

Проект: „Проширување и модернизирање на сточниот пазар“. Сточниот пазар во Чешиново-Облешево е најголем сточен пазар во источна Македонија. Со измени на Генералниот урбанистички план ќе пристапиме кон инфраструктурно уредување на постојниот сточен пазар. Новиот пазар ќе биде изграден во согласност…

Прилепчани добија нова автобуска станица

  ВЕТУВАЊЕ: Проект – Изградба на современ транспортен центар со хотел, автобуска и железничка станица и јавен градски превоз. Се предвидува изградба на автобуска станица за локален, меѓуградски и меѓународен сообраќај, како дел од транспортниот центар. Исто така, ќе се…

Индустриска зона Визбегово не е урбанизирана и нема инфраструктура

    Проект: Урбанизација и изградба на инфраструктура во индустриска зона Визбегово. Опис: Во соработка со градот Скопје и општина Бутел етапно ќе работиме на урбанизација и целосно решавање на патната, водоводната и комуналната инфраструктура во индустриската зона Визбегово. Со…

Ништо од проектот „АРМ мој вистински дом“

  ПРОЕКТ: АРМ мој вистински дом Владата на Република Македонија води континуирана грижа за подобрување на условите за работа, живот и на стандардот на вработените во МО и припадниците на АРМ. За таа цел се работи на спроведување проектот „АРМ…

Не е изградена спортска сала во Бутел 2

  Проект: Изградба на спортска сала во населбата Бутел 2 Токму оваа најспортска населба на територијата на Општината Бутел е најслабо покриена со спортски објекти и со изградбата на спортска сала, Општината ќе им овозможи на своите граѓани место за…

Министерот Таравари не бил на одмор

  Светлана Колариќ, член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ на 13.08.2017 година во изјава за медиумите, меѓу другото, кажа: Луѓето  умиρаат, а Таρаваρи се сонча по моρсκите плажи… [Извор: веб – страница на ВМРО-ДПМНЕ, Датум: 13.08.2017]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Настрана што е…

Учениците во Миравци добија нова спортска сала

Проект: Изградба на училишна спортска сала во ОУ „Климент Охридски“. Заради поттикнување правилен психофизички развој и поттикнување на спортскиот и на натпреварувачкиот дух кај младите, како дел од проектот „145 спортски сали“, во соработка со централната власт ќе изградиме спортска…

Изградбата на градинката во Кавадарци доцни три години

Проект: Изградба на нова детска градинка во непосредна близина на реката Луда Мара. Заради унапредување на заштитата на децата и нивно целосно вклучување во процесот на социјализација, како есенцијална компонента за правилен психофизички раст и развој, на урбанизирана локација во…

Нема законска пречка за разрешување на Зврлевски

  Законот не  забранува именување или разрешување на државни функционери откако ќе се распишат изборите, туку  забранува да се вработуваат или да се отпуштаат луѓе во државната и јавната администрација     Пратеникот Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ денеска (09.08.2017)  на…

Почна регулацијата на Виничка Река

Проект: Регулација на Виничка Река, за што веќе е изработен проект и се обезбедени средства за реализација во висина од 15.000.000 денари (250.000 евра). Рок: декември 2014 година ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот на Општина Виница, Емил Дончев за локалните избори во 2013…

Сè уште нема автомати за издавање документи

  ПРОЕКТ : „Автомати за издавање документи“  Во централни локации низ неколку градови ќе се постават автомати каде што граѓаните врз база на електронска идентификација (на пр. со биометриски документ) ќе можат да добијат повеќе услуги и документи од типот…