Категорија...

Биографии

Ивица Димитров

Ивица Димитров e градоначалник на Oпштина Виница ПРИВАТЕН ЖИВОТ Ивица Димитров е роден на 30 април, 1983 година во Виница.  Оженет e и татко на две деца. Го сака спортот, особено кошарката која претставува негово…

Герасим Конзулов

Градоначалник на Општината Радовиш од октомври 2017 година БИОГРАФИЈА Роден е на 6 јули 1957 година. Конзулов е татко на две деца. Се занимавал аматерски и професионално со спорт, со фудбал и борење. …

Борјанчо Мицевски

Борјанчо Мицевски e градоначалник на Oпштина Крива Паланка ПРИВАТЕН ЖИВОТ Борјанчо Мицевски е роден 14.08.1971 година во Крива Паланка. ОБРАЗОВАНИЕ Основно и средно образование завршил во родниот град. По отслужување…

Драган Тренчовски

Драган Тренчовски e градоначалник на Oпштина Пехчево ПРИВАТЕН ЖИВОТ Драган Тренчовски е роден на 06.05.1982 година во Штип. ОБРАЗОВАНИЕ Основно образование завршил во Пехчево, а  средно  во  Штип, како забен…

Анго Ангов

Анго Ангов e градоначалник на Oпштина Дојран ПРИВАТЕН ЖИВОТ Анго Ангов е роден на 03.12.1984 година во Гевгелија. Оженет е и е татко на две деца. ОБРАЗОВАНИЕ Тој е дипломиран економист, завршил Економски факултет на…

Коста Јаневски

Коста Јаневски e градоначалник на Oпштина Струмица ПРИВАТЕН ЖИВОТ Коста Јаневски е роден на 13.05.1960 година во Штип. ОБРАЗОВАНИЕ Основно и средно училиште завршил во Струмица, а Медицински факултет на …

Сашо Поцков

Сашо Поцков e градоначалник на Oпштина Гевгелија ПРИВАТЕН ЖИВОТ Поцков е роден на 17.05.1966 година  во Гевгелија. Oженет е и татко на две деца. ОБРАЗОВАНИЕ Основно и средно образование завршил во Гевгелија, а…

Митко Јанчев

Митко Јанчев  е градоначалник на Општина Кавадарци ПРИВАТЕН ЖИВОТ Митко Јанчев е роден на 01.11.1981 година. Сопруг на Веселка и татко на три деца: Никола, Стојанче и Мила. ОБРАЗОВАНИЕ Тој е дипломиран…

Благој Бочварски 

Благој Бочварски е градоначалник на Општина Штип ПРИВАТЕН ЖИВОТ Благој Бочварски е роден на 09.01.1985 година во Штип. ОБРАЗОВАНИЕ Основното и средно образование ги завршил  во Штип, а дипломирал на…

Живко Гошаревски

Живко Гошаревски е градоначалник на Општина Ресен ПРИВАТЕН ЖИВОТ Живко Гошаревски е роден на 03. 11. 1973 година во Ресен. Оженет е со Билјана (вработена во Заводот за рехабилитација на неспецифични респираторни заболувања во…

Наташа Петровска

 Наташа Петровска е градоначалник на Општина Битолa ПРИВАТЕН ЖИВОТ Наташа Петровска е родена на 18 декември 1971 година во Битола. Петровска е мажена, мајка на две деца. ОБРАЗОВАНИЕ Средно училиште завршила во…

Жика Стојановски

Жика Стојановски e градоначалник на Oпштина Илинден ПРИВАТЕН ЖИВОТ Жика Стојановски е роден на 9 ноември 1963 година во Куманово. ОБРАЗОВАНИЕ Дипломирал на  Машинскиот факултет при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во…

Илија Јованоски

Илија Јованоски е градоначалник на Општина Прилеп ПРИВАТЕН ЖИВОТ Илија Јованоски е роден на 28 мај 1956 година во Прилеп. ОБРАЗОВАНИЕ Јованоски е примариус доктор специјалист ортопед. КАРИЕРА Од…

Јован Стојановски

Професор д-р Јован Стојановски е градоначалник на Охрид, избран на локалните избори во 2017 година ПРИВАТЕН ЖИВОТ Стојановски е роден во Охрид во 1970 година на 7-ми август. Оженет е и татко е на две деца …

Блерим Беџети

Блерим Беџети е градоначалник на Општина Сарај ПРИВАТЕН ЖИВОТ Блерим Беџети е роден на 16 октомври 1976 година во село Глумово, Скопско. ОБРАЗОВАНИЕ Беџети дипломирал на Правниот факултет на Приштинскиот универзитет.…

Блаже Шапов

Блаже Шапов e градоначалник на Oпштина Богданци ПРИВАТЕН ЖИВОТ Блаже Шапов  е роден на 06.12.1977 година во Гевгелија,  живее во Богданци. Оженет е и татко е на две  деца. Тој е  поранешен тренер на ФК „Вардарски“ Богданци, а…

Висар Ганиу

Висар Ганиу е градоначалник на Општина Чаир ПРИВАТЕН ЖИВОТ Висар Ганиу е роден на 18.07.1978 година во Скопје.  Тој е сопруг и татко на три деца. Освен мајчиниот јазик  - албански, Висар зборува англиски јазик, српско…

Борис Георгиевски

Борис Георгиевски е градоначалник на Општина Гази Баба ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден е на 03 октомври 1964 во Скопје. Оженет и татко на две деца. ОБРАЗОВАНИЕ Основното и средно образование ги завршил во Скопје. Во периодот од 2008…