Основан Ансамбл за албански народни ора и песни

  Ветување:  Основање на фолклорна државна инсититуција- Албански фолклорен ансамбл [Изборна програма за парламентарните избори 2016 г. на Демоктратската унија за интеграција ] ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Во предизборната програма на Демократската унија за интеграција (ДУИ) за последните парламентарните избори, во делот “Култура” …

Али Ахмети жали, ама заборава дека и СДСМ ќе има пратеници Албанци

  Али Ахмети, претседателот на Демократската унија за интеграција (ДУИ), при синоќешното обраќање, a после соопштувањето на првичните резултати од парламентарните избори, меѓу другото порача и дека Албанците изгубиле мандати на изборите, и тоа главно поради поделеноста на малите партии…