Сè уште нема независна и ефикасна Антикорупциска комисија

  Ќе предложиме нов формат за вистинска Антикорупциска комисија, со пристап до сите институции и информации, силен мандат и независен состав. [Извор: Изборна програма на СДСМ, (2016), „План за живот во Македонија“ (стр. 233)]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: За предвремените парламентарни избори (декември…

Претседателот на Антикорупциска „е скаран“ со „неговиот“ закон

  Горан Миленков, претседател на Државната комисија за спречување на корупција ги даде следниве изјави: Зашто на некој би му требала мојата имотна состојба?…Согласно закон јас не можам да го покажам ( анкетниот лист на Никола Груевски – н.з.) Тој…

Прислушувани разговори – сет 36: Станбеното прашање на министерката

  Власта е вносен бизнис – носи крупни печалби и овозможува брзо збогатување, купување станови скришум, и тоа во вмровска зграда, веднаш спротив МВР, дознаваме од разговорите од 36-от сет, презентирани во Кампот на слободата пред Владата. Во овој сет…