Нов веб сајт на Општина Гостивар со податоци и информации од јавен карактер

  Арбен Таравари, градоначалникот на Гостивар веќе исполни, речиси во целост, едно свое предизборно ветување – онлајн транспарентност. Ветување: Транспарентност, известување преку онлајн системите и со други алатки за нашите одлуки  [Извор: AA – Арбен Таравари: За Гостивар со знаење…

Привремено саниран покривот на училиштето “Гоце Делчев” во Гостивар

  Проект: Ќе се санира покривот на училиштето “Гоце Делчев” Потребите на основните училишта ќе бидат врвен приоритет на проекцијата на буџетот на Општина Гостивар, со цел за перманентно подобрување на условите во основните училишта Рок: Првите месеци на четригодишниот…

Таравари се премисли и се кандидираше за градоначалник на Гостивар

Таравари вели дека одлуката да се натпреварува за градоначалничката функција во Гостивар била лична. „Јас сум еден од неколкуте клучни луѓе во партијата, и не можам да го избегнам ова, седнавме, разговаравме, никој не ме натера на ова. Ги демантирам…

Министерот Таравари не бил на одмор

  Светлана Колариќ, член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ на 13.08.2017 година во изјава за медиумите, меѓу другото, кажа: Луѓето  умиρаат, а Таρаваρи се сонча по моρсκите плажи… [Извор: веб – страница на ВМРО-ДПМНЕ, Датум: 13.08.2017]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Настрана што е…