Твоето политичко ветување звучи познато: Бесплатен превоз на пензионерите во ЈСП во недела

  Во деветата радиоемисија „Твоето политичко ветување звучи познато“, која радиото „Индекс“ ја реализира во соработка со „Вистиномер“, ветувањето што слушателот требаше да го погоди, како и да каже дали е исполнето или не, беше ветувањето за бесплатен превоз на…

Oпштина Струмица не плаќала двојно поскап превоз од Битола

  На 24.06.2016, пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Васил Пишев,  на прес-конференција , изјави дека: ….Општина Струмица плаќала двојно поскап превоз за ученици од Општина Битола… [Извор:TВ Нова , Датум: 24.06.2016] ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Оваа изјава на Пишев ја оценуваме како невистинита.  А, еве…