Укината е наплатата на паркинг во штипска „Автокоманда“

  ВЕТУВАЊЕ: Укинување на платен паркинг во населба „Автокоманда”  [Извор: Изборна програма на Благој Бочварски за локални избори 2017 година,  „Живот во Штип за сите“. Страна 29, датум: октомври 2017]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето на градоначалникот на Штип, Благој Бочварски  дека…

Изграден кружниот тек меѓу Автокоманда и Железара

ПРОЕКТ: Изградба на кружен тек на поврзувањето на улицата 16. Македонска бригада со улицата Коце Металец, во соработка со Град Скопје.  (Рок: 2015 година) (Тони Трајковски) ИЗРАБОТКА НА ПРОЕКТ ЗА КРУЖЕН ТЕК МЕЃУ „16.МАКЕДОНСКА БРИГАДА“ И УЛИЦАТА „КОЦЕ МЕТАЛЕЦ“ Опис…

Трајановски и Трајковски заборавија на пешачкиот мост кај Алкалоид

  Изградба на мостот над булеварот Александар Македонски во населбата Автокоманда (кај „Алкалоид“), во соработка со Град Скопје. (Рок: 2013-2014 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Изградба на пешачки мост кај фабриката „Алкалоид“ во населбата Автокоманда , градоначалникот на Општината Гази Баба, Тони Трајковски,…