Засега нема да се гради автопат Струга-Tребеништа

  Ветување: Изградба на нов автопат Требеништа Струга, 7 км, Буџет: 45 милион евра, ЕБОР [Изборна програма на ДУИ за парламентарните избори 2016, датум: ноември 2016 ] OБРАЗЛОЖЕНИЕ: Во изборната програма на Демократската унија за интеграција, во делот, „Транспорт” е…

Сугарески со кратко паметење – СДСМ вети изградба на 600 километри автопати

  На 04.05.2018 година министерот за транспорт и врски Горан Сугарески во  гостувањето во „Студио 1“ на 1ТВ, ја искажа следната невистина: Значи одма на почеток сакам да кажам дека 600 километри автопат, ако ја погледнете изборната програма и на …

Лесно ветени милијарди евра и стотици километри нови патишта

  Испланиравме 3 милијарди евра за патната инфраструктура. За 10 години планираме нови 600 километри автопатишта, 550 километри магистрални и 1.000 километри локални патишта. [Извор: Изборна програма на СДСМ, 2016, „План за живот во Македонија“ (стр.6), датум: ноември 2016]  …

Груевски е обвинет за делото „примање награда“, а не за анекс на договор

  Никола Груевски, пратеник и лидер на ВМРО-ДПМНЕ изнесе став во јавноста во врска со случајот „Траекторија“, каде што е првообвинет, кој го оценуваме како манипулативно тврдење и невистина. Јас и моите колеги обвинети сме за нешто што го правела…

„Траекторија“ – Милионски кинески провизии завршиле во џебовите на владини функционери

  Од доказите кои се обезбедени во досегашниот тек на постапката произлегува основано сомнение дека четирите службени лица во постапката за избор на компанија која ќе ги гради автопатните делници Миладиновци–Штип и Кичево–Охрид, покрај тоа што ја одбегнале примената на…