Вистина е дека ВМРО-ДПМНЕ го кочи клучниот закон за медиумите

  Измените во ЗААВМУ се подготвуваат уште од времето на т.н. Пржински процес од 2015-2016 година, кога тогашните четири водечки парламентарни партии разговараа за овие измени, бидејќи полето на медиумите беше означено како критично за демократскиот развој на Македонија. Тоа…

Дамјан Манчевски

На 31.05. 2017 година Дамјан Манчевски е избран за министер за информатичко општество и администрација во Владата на Република Македонија.   ПРИВАТЕН ЖИВОТ Дамјан Манчевски е роден на 27.01.1978 година во Скопје. Оженет и татко на две деца.   ОБРАЗОВАНИЕ  …