Твоето политичко ветување звучи познато: Бесплатен превоз со воз за пензионерите

  Радиото „Индекс“ во соработка со „Вистиномер“ почна радиоемисија „Твоето политичко ветување звучи познато“. Секој работен ден од 14:30 часот, слушателите може да погодуваат кој политичар или партија дал одредено ветување и дали е тоа исполнето. За точните одговори следува…

Контраспин: Спасов самиот се скрши со приказни за мали деца

  Пишува: Теофил Блажевски   Заменикот министер за труд и социјална политика Диме Спасов во кратко интервју за ТВ Нова ја даде следнава изјава што ја сметаме за спин:   Спин:…Ова е стилот на работа на СДСМ и на функционерите…

Контраспин: „Случајот Спaсов“ може да биде сè само не споредна тема

Во Македонија со децении сме сведоци на неодговорност на водечки политичари и на давање неодговорни изјави. Неретко се преминува и најнискиот праг на толерантност и безобѕирност кон јавноста, како што е случајот „Сите во одбрана на Диме Спасов“, при што…