Извештаите на Државниот ревизор не се разгледуваат од собраниските тела

  ВЕТУВАЊЕ: Извештаите на Државниот завод за ревизија ќе се разгледуваат од страна на матичните собраниски тела. [Извор: Изборна програма на СДСМ за предвремени парламентарни избори 2016 „План за живот во Македонија“ страна 233]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето на СДСМ  дека…

АНАЛИЗА: Ревизорски наоди – кои се загадувачите и што преземала државата?

Загадувањето на воздухот, поставеноста на системот на управување со квалитет на воздухот, состојбата во Државниот инспекторат за животна средина, загадувачите, примената на европските стандарди – бројни прашања става под лупа новиот ревизорски извештај “Квалитет на воздух-кооперативна ревизија“ што го објави…