Нема гласање со двојно мнозинство во судството

  Ветување: Продолжување на унапредување на принципот на  двојно гласање во областите во кои не се спроведува  [Изборна програма на ДУИ „Платформа 2016-2020“  стр 12, датум: декември 2016 ]    ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Во политичката програма на ДУИ:  „Платформа 2016-2020“, со која…