Условеноста не го менува фактот – има покана и датум и за во НАТО и за во ЕУ

  Портапролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски, во изјава го пренесе ставот на партијата за евро-интегративните процеси на Македонија по вчерашниот министерски состанок на НАТО во Брисел: …Македонската дипломатија крахираше и за тоа мора да се понесе одговорност. Како што нема…

Владата сè уште нема избрано главен преговарач со ЕУ

ВЕТУВАЊЕ: Уште во првата година ќе се иницира процес на именување на главниот преговарач со ЕУ по можност избран со консензус меѓу власта и опозицијата, кој ќе започне со изготвување на преговарачки позиции за поглавјата судство и темелни права (23)…