Договорот за името потпишан, за имплементацијата ќе видиме

  Ветување: Приоритетно решавање на спорот со Република Грција [Извор: Порталб.мк , датум:09.07.2017] ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Години наназад високи функционери на ДУИ, меѓу кои и лидерот Али Ахмети, ветуваат брзо решавање на спорот со името, со цел да се отвори интеграцискиот пат…