Извештаите на Државниот ревизор не се разгледуваат од собраниските тела

  ВЕТУВАЊЕ: Извештаите на Државниот завод за ревизија ќе се разгледуваат од страна на матичните собраниски тела. [Извор: Изборна програма на СДСМ за предвремени парламентарни избори 2016 „План за живот во Македонија“ страна 233]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето на СДСМ  дека…

Владата ги објави извештаите за доделени државни пари на невладини организации

  ВЕТУВАЊЕ: Воспоставување електронска база на податоци на доделените средства за граѓанските организации од Буџетот на Владата на Република Македонија за периодот 2012 – 2016 година, во која ќе бидат внесени сите донесени одлуки         [Извор: Влада на РМ – План…