Сè уште нема закон за поништување на мерките од лустрацијата

  Во Стратегијата за реформи во правосудниот сектор на Министерството за правда на РМ наведена е и следнава мерка која сè уште не е исполнета: Воспоставување на законска рамка за поништување на мерките и правните последици од процесот на лустрација…

Прислушувани разговори – сет 19: Македонската нуклеарна програма и партиските вработувања

  Битола за централната и локалната власт била полигон за реализација на тесно партиски интереси, партиски вработувања, местење на изборите, пресметка со неистомислениците. Притоа, мерките што ги замислувале главните актери се вон секоја граница на чесност. Дознаваме и колку високи…