Недоследности и популизам околу „Мерцедесот“

  Владата на РМ на 57-та седница, меѓу другите заклучоци го донесе и овој, што го сметаме за недоследност: Владата на Република Македонија го става во мирување процесот на продавање на возилото “Мерцедес” до завршувањето на судскиот спор во кој…

Почна постапката за продажба на луксузниот Мерцедес

  ВЕТУВАЊЕ: Ќе го продадеме Мерцедесот на Груевски, и со тие пари ќе купиме амбулантни возила за клиниките во Македонија. [Зоран Заев, премиер на РМ, датум: 9.10.2017]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето на премиерот Зоран Заев, дека Владата ќе го продаде луксузниот…

„Тенк“ – Истрага за купувањето на Мерцедесот за Премиерот

    Станува збор за истрага за начинот на кој е купено возилото за потребите на премиерот Никола Груевски од страна на МВР. Станува збор за Мерцедес, вреден над 600 илјади евра   24.01.2017 – Во оваа своја истрага СЈО…

Прислушувани разговори – сет 31: Новиот мерцедес за премиерот

Како функционирала коалицијата помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, посебно кога станува збор за меѓусебна заштита и покривање на незаконско однесување, како се местени тендери за милионски суми и како се испумпувани пари од приватни компании, коишто потоа завршувале во ВМРО-ДПМНЕ, кој…