Што бараат експертите на ММФ за да се обезбеди одржливоста на македонскиот пензиски систем

  Според тоа како беше пренесена кај голем дел од медиумите, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, дала делумно вистинита изјава во врска со последниот извештај на ММФ во делот за пензискиот систем: Изјава: Ги почитуваме препораките на …

Наместо во септември, отворањето на градинката во Куманово пролонгирано за декември

Пренамена на дел од просториите на Пионерскиот дом во Куманово во градинка за дечиња од предучилишна возраст. (Рок за реализација: 20 септември 2017 година) [Ветување на министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, Датум: 04.08.2017]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Пренамената на…

Само дел од градинките работат втора смена

Ќе го зголемиме работното време и бројот на вработени во јавните детски градинки низ целата држава, со цел да ги пресретнеме потребите на родители кои остануваат на работа и после 18 часот, или работат во смени.   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ова изборно…

Контраспин: Собранието можело да разрешува министри, ама не смее да го разреши Зврлевски?!

  Според  двојните аршини на ВМРО-ДПМНЕ, државниот јавен обвинител, Марко Зврлевски, не смее да биде сменет, бидејќи е предизборен период и тоа, според партијата, ќе значи кршење на Изборниот законик (член 8-а). Но, истиот тој Закон не е пречка  Собранието…