Граѓански буџет станува практика во работата на Министерството за финансии

  ПРОЕКТ: Објавување на Граѓански буџет за Буџетот за 2018 година Влада на РМ (План 3-6-9 ) Рок 11.2017.   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето за објавување на Граѓански буџет е исполнето. Владата оваа обврска ја презеде во својата програма за работа и…

Власта не се задолжи 71 милиони евра, туку сервисира обврски направени од владата на ВМРО-ДПМНЕ

  Влатко Ѓорчев, член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, во интервјуто за емисијата Топ Тема на ТВ Телма ја кажа следнава хаотична и невистинита изјава:   Што е поважно за Македонија, дали што Саздовски сменил страна или тоа што сега…

Јакимовски тврди – МФ негира: Не сме ги блокирале сметките на општините

  Довчерашниот градоначалник на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, ја даде следната изјава која според проверката на „Вистиномер“ не е вистина: Изјава: …И не е само тоа. Можете да замислите, Министерството за финансии ги блокира сметките на сите општини во Република…

Прислушувани разговори – сет 1: „Треба да се знае кој е власт!“

  Како се спроведуваат партиските вработувања и кои од нив се најитни, како „сељанка од Струмица“ ги вади од такт министрите, но и како се подготвува набавката на прескапиот „мерцедес“ за премиерот – тоа се дел од работите за кои…