Одлуката на ДИК не предвремено, туку е задоцнето објавена

  Претседателот на Државната изборна комисија, (ДИК), Александар Чичаковски, во интервју за НОВАТВ, меѓу другото, даде изјава која ја оценуваме како невистина: Tаа одлука (за наградите и надоместоците) требаше да биде објавена откако ќе се реализираше… Кога ќе биде реализирана…

Општина Центар секоја година ги наградува најдобрите воспитувачки и негувателки

Годишна Награда за најдобра воспитувачка во Општина Центар, во висина од три просечни месечни плати. Годишна Награда за најдобра негувателка во Општина Центар, во висина од три просечни месечни плати   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски, во изборната…

Твоето предизборно ветување звучи познато: Калкулатор за трошоците на пушачите

  Радиото „Индекс“ во соработка со „Вистиномер“ почна радиоемисија „Твоето предизборно ветување звучи познато“. Секој работен ден од 14:30 часот, слушателите може да погодуваат кој политичар или партија дал одредено ветување и дали е тоа исполнето. За точните одговори следува…

Жерновски по третпат ги награди најдобрите ученици и наставници во Општина Центар

  Годишна награда за најдобар оддленски наставник во општина Центар, во висина од три просечни плати. Годишна награда за најдобар предметен наставник во општина Центар, во висина од три просечни месечни плати.   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски,…