АНАЛИЗА: НАТО – безбедносен чадор и за економијата

  По зачленувањето во Северноатланската алијанса НАТО, кај дел од новопримените земји статистиката регистрирала пораст на странските директни инвестиции и за 30%.  Дел од експертите оценуваат дека членството на Македонија ќе се одрази позитивно за вкупната политичка, но и економска…

Условеноста не го менува фактот – има покана и датум и за во НАТО и за во ЕУ

  Портапролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски, во изјава го пренесе ставот на партијата за евро-интегративните процеси на Македонија по вчерашниот министерски состанок на НАТО во Брисел: …Македонската дипломатија крахираше и за тоа мора да се понесе одговорност. Како што нема…