Укината е наплатата на паркинг во штипска „Автокоманда“

  ВЕТУВАЊЕ: Укинување на платен паркинг во населба „Автокоманда”  [Извор: Изборна програма на Благој Бочварски за локални избори 2017 година,  „Живот во Штип за сите“. Страна 29, датум: октомври 2017]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето на градоначалникот на Штип, Благој Бочварски  дека…

Не е изграден монтажен паркинг спроти Југодрво

    Изградба на нов монтажен паркинг спроти Југодрво, на булевар Кочо Рацин ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Проектот: „ Изградба на нов монтажен паркинг спроти Југодрво, на булевар Кочо Рацин“, е неисполнето ветување на градоначалникот на Општина Центар Андреј Жерновски . Проектот е…

Свети Николе сè уште без паркинг за автобуси и товарни возила

    Изградбата на паркинг за товарни моторни возила во месноста Стар сточен пазар е со цел за олеснување на транспортната логистика за транспортерите со товарни моторни возила. (Буџет: 400.000,00 денари од буџетот на општина Свети Николе, Рок: 2014)  …

Прислушувани разговори – сет 32: Вмровска работа

Разговорите од овој сет го покажуваат „севластието“ на ВМРО-ДПМНЕ, го покажува насилството што вирее меѓу актерите на власта, исполнувањето на сопствените хирови без усул…   Првиот разговор од 32-от сет е помалку застрашувачка комбинација на пукање, химната на ВМРО-ДПМНЕ и…