Не е изграден монтажен паркинг помеѓу улиците „Васил Ѓоргов“ и „Козара“

  Изградба на нов монтажен паркинг во Капиштец, помеѓу улиците Васил Ѓоргов и Козара   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Гадоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски, за локалните избори  во 2013 година, вети „Изградба на нов монтажен паркинг во Капиштец, помеѓу улиците Васил Ѓоргов…

Скопје сè уште без управувачки систем за слободните паркинг места

  ПРОЕКТ: УПРАВУВАЧКИ СИСТЕМ ЗА СЛОБОДНИ ПАРКИНГ МЕСТА Опис на проектот: Изработка на инфоводач за слободни паркинг-места во Град Скопје. Овој проект ќе се реализира на еден од двата начина: Сите поголеми компании со дејност паркирање ќе имаат свој инфоцентар…

Андреј Жерновски: Ќе обезбедиме бесплатно паркирање за жителите од Центар

Ќе обезбедиме бесплатно паркирање за жителите од Центар на сите отворени паркиралишта на Oпштина Центар, без разлика на местото на живеење. Образложение: Градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски вети  бесплатно паркирање во предизборието за локалните избори пред три години (12.03.…