Асфалтиран граничниот пат Дебар – Блато

  Проект: Асфалтирање и проширување на граничниот пат Дебар-Блато Рок: 1 година; Буџет: Министерство транспорт и врски [Извор:  Порталб:  Дебата за Дебар за локалните избори 2017, датум: октомври 2017]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот на Дебар, Ружди Лата  во кампањата за локалните…

„Скопје-Блаце“ нема да ја следи динамиката на „Арбен Џафери“

    Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев, пред два месеца во Приштина даде ветување во форма на изјава која од денешна перспектива е недоследно: Се надеваме наскоро да го завршиме автопатот Скопје-Приштина. Настојуваме делницата Скопје-Блаце, во должина од 12.5…

Асфалтиран локалниот пат во село Одри

  Проект: Реконструирање на локалните патишта и тротоари во селата на Oпштина Tеарце – село Одри (2013-2016) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Асфалтирањето на локалниот пат во село Одри,  е исполнето ветување на градоначалникот на Општина Теарце, Исен Асани, дадено во предизборната платформа „Заедно…

Изграден патот до манастирот „Свето Преображение” во Зрзе

  ПРОЕКТ: ИЗГРАДБА НА ПАТ СЕЛО КОСТИНЦИ–СЕЛО ЗРЗЕ–МАНАСТИР „СВ. ПРЕОБРАЖЕНИЕ ХРИСТОВО“, ОПШТИНА ДОЛНЕНИ Овој пат е во должина од 7,5 километри и ширина од 3,5 метри и ќе обезбеди современ и соодветен пристап до културно-историскиот регион на селото Зрзе. Патот…

Реконструиран и проширен патот до селото Криволак

Реконструкција и проширување на локалниот пат во с. Криволак Заради зголемување на безбедноста на сообраќајот на патот Криволак – Неготино,  ќе  го  прошириме,  тампонираме  и  асфалтираме  локалниот  пат  во  с.  Криволак. (Извор на средства:  буџет на Општината, Рок на реализација:…